Campus Nynäshamns samarbete med Linköpings Universitet erbjuder Södertörnsbor möjligheten att ta steget att bli behöriga lärare, vilket är ett viktigt steg för att förbättra den bristande lärarbristen som finns i hela landet. Genom att erbjuda lärarstudier på hemmaplan kan dagens unga få trygga förebilder som kan inspirera och guida dem genom en tuff omvärld.
Campus Nynäshamn samarbetar nära med både näringslivet och den offentliga sektorn för att tillhandahålla de kompetenser som behövs för att vårt välfärdssamhälle ska fungera. På grund av de nya kraven på lärarlegitimation för att arbeta i fritidshem har efterfrågan på utbildad personal i skolan ökat.
Utbildningen vänder sig till personer som vill arbeta med barn i åldrarna 6–12 år både på skolor och fritidshem. Under skoltid står de inför uppgiften att undervisa i musik, bild eller idrott, medan de på eftermiddagen blir en viktig närvarande vuxen för barnens kommunikation, fritid och kultur.
– Det finns många duktiga och motiverade personer, både de som redan idag arbetar i fritidshem men inte är behöriga och de som bär på en dröm att utvecklas till pedagogiska ledare. Våra unga behöver trygga förebilder. I en alltmer tuff omvärld, som ett bättre alternativ till nästa generations framtid. Ansökan till höstens start av utbildningen grundlärare i fritidshem är öppen fram till den 17 april. Vi ser utbildningen som en viktig del i vårt arbete med att kompetensförsörja regionens grundskolor, säger Anneli Sahlin, rektor på Campus Nynäshamn.