HBTQ-dejtingappen Grindr, känd för att koppla samman individer över hela världen, står nu inför en intern kris. Efter att ha beslutat att avsluta sina policyer för distansarbete och istället kräva att anställda flyttar, har nästan hälften av dess personal valt att gå sin egen väg, skriver gaybladet.se.
Vad hände egentligen?
I ett drag som chockade många, meddelade Grindr i början av augusti att de skulle återinföra arbete från kontoret. Denna nya policy gav de anställda ett ultimatum: antingen flytta till deras teams nyutnämnda ”hub”-stad för att arbeta på plats två gånger i veckan, eller lämna företaget med avgångsvederlag, enligt Communications Workers of America (CWA).
Personalens reaktion
Som ett direkt svar på detta beslut, valde ungefär 80 av Grindrs 178 anställda att lämna företaget den 31 augusti, enligt uppgifter från CWA. Många av dessa hade anställts för att arbeta på distans och ställdes nu inför utmaningen att behöva flytta till städer som New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco och Washington D.C.
En djupare konflikt
Bakom denna policyändring kan det ligga mer än bara ett försök att återinföra kontorsarbete. CWA har påstått att Grindrs beslut var ett svar på en fackföreningsdrivning inom företaget. ”Snarare än att erkänna fackföreningen, utfärdade företaget en ny policy som krävde att personalen skulle flytta eller säga upp sig,” sade CWA i ett uttalande.
Framtiden för Grindr
Medan Grindr försvarar sitt beslut och ser fram emot att återinföra en hybrid arbetsmodell i oktober, belyser denna situation de utmaningar som många företag står inför i en föränderlig arbetsvärld. Det återstår att se hur detta kommer att påverka Grindrs framtid och dess relation med sina anställda.