TUC Yrkeshögskola, en av Sveriges ledande yrkeshögskolor, har fått godkännande från Myndigheten för yrkeshögskolan att starta flera nya utbildningsprogram. Dessa program är utformade för att möta det växande behovet av kvalificerad arbetskraft inom tekniksektorn.
Nya program för framtidens behov
De nya utbildningsprogrammen som TUC Yrkeshögskola kommer att starta inkluderar El- & drifttekniker inom kraft- och värmeproduktion, KMA-samordnare och Nätverkstekniker. Dessa program kommer att erbjudas med Jönköping och Linköping som studieorter, två regioner där näringslivet har uttryckt stor tillfredsställelse över utbildningarnas inriktning.
– Näringslivet har ett stort behov av dessa kompetenser och att få förtroendet att bedriva utbildningar som gynnar dem gör mig innerligt glad. Jag är oerhört stolt över vårt samarbete med arbetslivet och det engagemang som ligger bakom alla sökta utbildningar, säger Mattias Lind Magg, VD på TUC Yrkeshögskola.
Arbetslivets perspektiv
Representanter från näringslivet, såsom David Rosen från Tekniska verken i Linköping och Thorleif Thorsén från Jönköping Energi, har uttryckt sitt stöd för de nya programmen. De betonar vikten av att utbilda kvalificerade drifttekniker för att upprätthålla och driva produktionsanläggningar, vilket är avgörande för både nuvarande och framtida energiförsörjning.
– Som en av Tekniska verkens mest vitala yrkesgrupper, spelar våra drifttekniker en avgörande roll i att underhålla och driva våra produktionsanläggningar. Detta är inte bara grundläggande för vår förmåga att leverera värme, kyla och el till invånarna i Linköping, Mjölby och Katrineholm, utan också för vår framtida tillväxt och innovation, säger David Rosen.
Fortsatt satsning på befintliga program
Utöver de nya programmen har TUC Yrkeshögskola även fått förtroende att fortsätta med sina befintliga program såsom Energiingenjör, Kyl- & värmepumptekniker, Logistiker och Underhållstekniker. Dessa program har visat sig vara framgångsrika i att tillgodose arbetsmarknadens behov av specialiserad arbetskraft.
TUC:s roll i arbetsmarknaden
TUC Yrkeshögskola har en lång historia av att samarbeta med arbetslivet för att utveckla yrkeshögskoleprogram som direkt svarar mot branschernas kompetensbehov. Med verksamhet i nio kommuner och flera studieorter, fortsätter TUC att vara en viktig aktör i att höja individens värde på arbetsmarknaden och tillgodose samhällets behov av kvalificerad arbetskraft.